Daags na de afspraak van vorige week bij Rob en Stijn werd ik in de ochtend gebeld met de afspraken voor de botscan, MRI en röntgen. Bloedprikken kan een keer tussendoor. De botscan werd gepland op donderdag 23 januari in Geldrop, gevolgd door een MRI + röntgenfoto op donderdag 20 februari in Eindhoven, met een vervolgafspraak bij Rob Bogie op 28 februari, wederom in Eindhoven. De uitdaging? Duidelijkheid krijgen over mijn klachten, zonder dat persoonlijke omstandigheden een vertekend beeld zouden geven. Ik leg het je zo uit. En het mooie is: Door wat extra initiatief te nemen, lijkt alles nu nét wat sneller te gaan dan eerder gepland.
Tussenstop bij de huisarts
Laten we beginnen bij het begin. Afgelopen dinsdag ging ik even naar de huisarts. Sinds onze terugkeer uit Parijs op nieuwjaarsdag ben ik behoorlijk ziek geweest, bleef ik maar kwakkelen en knapte ik maar niet op. De huisarts prikte mijn ontstekingswaarden (CRP) en die waren wat verhoogd, waarop de huisarts adviseerde om even contact op te nemen met de poli Orthopedie om te checken of het niet beter is om een andere keer bloed te prikken in plaats van vóór de botscan. Zo hadden we het immers oorspronkelijk bedacht. Dan maar geen twee vliegen in een klap. Ik wil niet dat er een vertekend beeld ontstaat en dat de verhoogde waarde mogelijk onterecht in verband wordt gebracht met mijn knie. Er wordt namelijk onder andere geprikt op CRP. In overleg besloten wij daarom om te wachten tot ik weer wat fitter ben.
Botscan in Geldrop
Gisteren ging ik naar het ziekenhuis in Geldrop voor mijn botscan. Natuurlijk had ik er weer van alles over gelezen. En natuurlijk was en ben ik hartstikke nieuwsgierig naar de bevindingen. Zenuwachtig óók. Ik kan niet goed tegen deze onzekerheid. Na de injectie met radioactieve vloeistof werd direct een korte eerste scan gemaakt. Ik raakte in gesprek met de medewerker bij de scan. Ze vroeg geïnteresseerd wat er speelt, welke sport ik (deed) doe en legde uit wat er onder andere op deze scan gezien kan worden. Ze vroeg of er nog meer onderzoeken volgen, waarop ik antwoordde dat er een röntgenfoto en MRI staan gepland op 20 februari. Daarna vroeg ik: "Hebben jullie misschien een lijst met patiënten die gebeld worden als er een uitvaller is?" Ik baalde namelijk een beetje van de wachttijd voor de MRI. Hoe sneller, hoe beter, dacht ik. De medewerker verwachtte dat zo'n lijst er wel zou zijn en adviseerde mij om het even na te vragen aan de balie. Dat ging ik dan ook maar meteen doen. Ik wil geen lastige patiënt zijn, maar hey, wie niet waagt...
Een onverwachte meevaller
Achter de balie zaten twee dames die al 30 jaar collega's zijn en veel werkplezier uitstraalden. Wat een gezelligheid! Ik stelde mijn vraag en ze kwamen meteen in actie. Enkele minuten later kwam een van de dames bij mij terug: "Hoe zit je komende maandag?" - Wat? Hoor ik dit goed? Dit is fantastisch! Inplannen maar! Dat betekent 3,5 week tijdwinst. Komende maandagmiddag krijg ik m'n röntgenfoto en MRI bij TopSupport in Eindhoven. Dit betekent wel dat ik van tevoren even moet gaan bloedprikken in Geldrop, omdat dat niet kan op het tijdstip dat ik in Eindhoven wordt verwacht. Geen probleem. Die afstand is prima te overbruggen.
Nadat ik heel fijn op weg was geholpen door de dames van de poli Radiologie (thanks Mariët en collega's!), liep ik meteen door naar de poli Orthopedie om een poging te wagen de afspraak met Rob, die op 28 februari gepland staat, te vervroegen. Dat bleek agenda-technisch nogal een uitdaging te zijn. Toch is het gelukt. Op maandag 10 februari om 16.30u gaan Rob en ik samen de resultaten van alle onderzoeken bespreken bij TopSupport én komt er hopelijk een nieuw plan. Iedereen zal begrijpen dat ik ontzettend blij mee ben met deze nieuwe planning.
Tijd overbruggen en werken vanuit het ziekenhuis
Na het geregel ben ik op zoek gegaan naar een plek waar ik even kon gaan werken. Mijn werk laat het toe om volledig remote te werken. Dat is in het afgelopen jaar vol fysieke uitdagingen heel nuttig gebleken. Tussen het inspuiten van de vloeistof en de volgende scan moest ik bijna drie uur zien te overbruggen. Drie uur waarin ik af en toe een rondje moest gaan lopen, en ook minimaal 1 liter moest drinken, zodat de radioactieve vloeistof zich goed kon verspreiden door mijn lichaam. Ik nam plaats in de hal, waar ik wat kleine dingen qua werk heb kunnen aftikken.
De tijd vloog werkelijk voorbij. Toen zowel mijn telefoon als mijn laptop bijna leeg waren, besloot ik om alvast terug te lopen naar de afdeling. Ik moest nog een klein half uur wachten. Nadat ik voor de zoveelste keer het toilet bezocht (tsja, wat wil je na 1,2 liter vochtinname in 2,5 uur), mocht ik doorlopen naar de wachtkamer bij de scan. Hier werd ik al snel naar binnen geroepen. Het was tijd voor de skeletscintigrafie en een SPECT-CT-scan. De skeletscintigrafie was binnen enkele minuten gepiept. De SPECT-CT nam in totaal ongeveer 20 minuten in beslag. Ik moest goed stil blijven liggen voor het maken van de beelden, want de computer legt de SPECT-beelden en CT-beelden over elkaar heen.
Het was me een dag
Na bijna een halve dag in het ziekenhuis was het tijd om naar huis te gaan, er moest thuis ook nog wat werk verzet worden. Natuurlijk kon ik het niet laten om regelmatig de Mijn Anna-app te checken, maar zoals verwacht stonden de uitslagen er nog niet in. Wordt op korte termijn vervolgd...